A+ A A-

C-Cobra-cie 44 Painfbat

De COBRA

De Charlie-compagnie van 44 Pantserinfanteriebataljon RI Johan Willem Friso is vernoemd naar een van de bekendste slangensoorten op de wereld, de Cobra. De cobra staat centraal in vele mythes en verhalen, maar komt ook tegenwoordig nog veel voor in films en televisieseries.
Een cobra staat voor agressie, snelheid, daadkracht en heeft een prachtig uiterlijk voorkomen door zijn karakteristieke kop.

Wapenfeiten Ccie 44 Painfbat:

1979 t/m 1985 UNIFIL Libanon, Majdal Zoun
2003 t/m 2004 1 LI-det, Afghanistan  Pol-e-Komri, Kunduz
2006 t/m 2006 FP-coy DTF, Afghanistan, Tarin kowt, Uruzgan
2007 t/m 2008 BG 5, Afghanistan, Deh Rawod, Uruzgan

Cobravereniging:


Binnen onze militaire organisatie is saamhorigheid een belangrijk speerpunt. Dit is niet anders bij de Cobra-compagnie. Saamhorigheid is van essentieel belang voor het functioneren van een eenheid. Om de saamhorigheid te vergroten is er een Cobravereniging in het leven geroepen. De Cobravereniging bestaat op dit moment uit leden die, na het voltooien van de Cobratest, maandelijks contributie betalen. De contributie-gelden worden vooral gebruikt voor het houden van Cobrafeesten, uitstapjes en kerstpakketten. Op dit moment bestaat het ledenbestand van de Cobravereniging uit het personeel dat werkt bij de Charlie-compagnie. De ervaring leert, dat mensen bij het verlaten van de compagnie tevens stoppen met het lidmaatschap van de vereniging. Dit is jammer!

Het motto van de vereniging is en blijft namelijk;  Eens een COBRA, altijd een COBRA.
Om dit motto hoog te houden nodigen wij mensen uit die ooit bij deze compagnie hebben gewerkt om lid te worden van onze Cobravereniging. Belangrijk voor de saamhorigheid als Cobra en wellicht een middel om oude kameraden te spreken en/of verhalen van ' vroeger' uit te wisselen.

Dus…oud-Cobra's: word lid van de Cobravereniging!
- Maak 15 euro over op bankrekeningnummer (9396597 t.n.v. Cobravereniging)
- Mail uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres naar de administratie Ccie (TT.Brader @ mindef.nl) o.v.v. 'Aanmelding Cobravereniging'

Contact:

Johannes Postkazerne
Johannes Postweg 7
7973 JB Darp
Gebouw HC

Telefoonnummer CSM: 0521 347331
Telefoonnummer Lid Communicatie: 0521 347339

 

Laatst bijgewerkt op vrijdag 08 februari 2013 11:07

Hits: 2286

Social Media

   

Zoeken

Gebruikers Online

We hebben 7 gasten en geen leden online

Totaal Bezoekers

Artikelen bekeken hits
356523